torsdag 11. februar 2010

Howzit!

Beklager at jeg ikke har skrevet foer, men internettilgang er ikke en selvfoelge her i Soer-Afrika. Cape Town er byen som aldri sover. Det skjer saa mye hele tiden. Vi har naa vaert her i 6 dager, og har enda ikke rukket flere av de store turistattraksjonene som Table Mountain, Simon's Town osv. men som dere sikkert har forstaatt paa tidligere blogg-innlegg har vi ikke sittet i ro! Vi har gjort utrolig mye paa utrolig kort tid. Alt er fantastisk! Naturen, byen, vaeret (over 25 grader hver dag) og ikke minst menneskene (som jeg tror maa vaere noen av de mest gjestfrie i verden) er fantastiske. Utrolig kjekt aa ha en lokalkjent guide som tar oss med overalt, han er service-minded til de grader og er aldri lenger enn en telefonsamtale unna. Ogsaa vertsfamilien er fantastisk. Alt er tilrettelagt for at mitt/vaart opphold her skal bli best mulig. De tar oss med rundt paa ting som er litt mindre ''turist.'' Var for eksempel paa fjelltur paa Lion's Head Mountain som har en fantastisk utsikt over byen. Idag skal jeg ut og padle (i havkajakk!) for aa se byen og de fantastiske strendene fra sjoesiden.

Har ogsaa vaert paa skolen i tre dager. Skolen er stor, ca. 800 elever. Undervisningen har likheter med skolen i Norge, men det er ogsaa store forskjeller. Blant annet er internett-tilgangen en stor utfordring. I dag intervjuet jeg og Ida 4 elever paa skolen. Vi skal lage en presentasjon naar vi kommer hjem til Norge som handler om hvordan det er aa vaere ung i Soer-Afrika. Det var veldig interessant aa hoere deres synspunkter paa en rekke ting som politikk, levestandard, befolkning osv.

Maa nesten avslutte naa. Skal proeve aa skrive oftere! :-)

Jon Egil

1 kommentar:

  1. Det er kjempespennende å lese bloggen deres og få følge med på deres aktiviteter :)
    Det ser ut til at dere har mange og fine opplevelser. Håper jeg er en av dem som får anledning til å høre og se presentasjon når dere kommer hjem:)
    Ønsker dere et fint opphold videre.
    Hilsen Inger (lærer Blomsterdekoratørfag)

    SvarSlett